Gezondheidscentrum Leliestraat 15J - 5701 WK Helmond 06 - 25 13 71 79 info@ppflow.nl
Psychologiepraktijk voor kinderen

Algemene voorwaarden

Artikel 1
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle behandelovereenkomsten, zowel mondeling als schriftelijk aangegaan tussen Psychologiepraktijk Flow en de cliënt, dan wel de opdrachtgever. Afwijkingen van deze algemene voorwaarden zijn slechts geldig indien deze uitdrukkelijk schriftelijk zijn overeengekomen. De opdrachtgever is de cliënt, danwel de gezaghebbende ouder(s) van de cliënt indien deze jonger is dan 16 jaar.

Artikel 2
Alle informatie voortvloeiende uit begeleidingstrajecten valt onder het beroepsgeheim van de behandelaar die verbonden is aan de Beroepscode voor Psychologen. Extern overleg zal alleen plaatsvinden na toestemming van cliënt (indien ouder dan 12 jaar) en/of ouders van cliënt (indien de cliënt jonger dan 16 jaar). Psychologiepraktijk Flow bouwt een digitaal dossier op in de loop van de behandeling. Het dossier is eigendom van Psychologiepraktijk FLow en wordt bewaard voor een periode van 15 jaar, zoals het bepaald is door de WGBO. De cliënt en/of ouders (indien de cliënt jonger is dan 16 jaar) heeft ten alle tijd het recht het dossier in te zien en/of een kopie op te vragen.

Artikel 3
De behandelingen worden in rekening gebracht bij de opdrachtgever.

Artikel 4
Overeengekomen afspraken kunnen kosteloos worden afgezegd of verplaatst, graag dit uiterlijk 24 uur voor de afspraak melden aan de praktijk. Dit mag zowel telefonisch als per e-mail.

Artikel 5
Psychologiepraktijk Flow werkt conform de gestelde eisen van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Een klacht kan altijd voorkomen en dient allereerst te worden besproken met Psychologiepraktijk Flow zodat er gezamenlijk naar een oplossing gezocht kan worden. Indien er geen oplossing wordt gevonden, kan een beroep worden gedaan op het klachtenprotocol van het NIP. Voor meer informatie over de beroepscode en klachtenregeling kunt u terecht op www.psynip.nl. Klachten dienen schriftelijk aan Psychologiepraktijk Flow te worden bevestigd.

Artikel 6
De cliënt dient zich op verzoek van de psycholoog te kunnen identificeren door middel van een geldig identiteitsbewijs.

Artikel 7
De cliënt dient er zorg voor te dragen dat de praktijk op de hoogte is van het juiste adres waarop hij of zij woonachtig is, alsmede van het e-mailadres en een telefoonnummer waarop hij of zij (tijdens kantooruren) bereikbaar is. Bij verhuizing tijdens de behandeling, binnen 60 dagen na afsluiten van de behandelingdient de cliënt wijzigingen in zijn of haar adres en contactgegevens zo spoedig mogelijk door te geven, schriftelijk of per email aan info@ppflow.nl

Artikel 8
Wanneer cliënt aanspraak maakt op vanuit de gemeente vergoede zorg, waarvoor de declaratie direct naar zijn of haar gemeente gestuurd moet worden, dient hij of zijeen verwijsbrief te overhandigen van de huisarts of specialist, waarin expliciet is vermeld dat cliënt verwezen wordt voor Generalistische Basis GGZ, omdat sprake is van het vermoeden van een (eventueel nader omschreven) psychische stoornis. Op de verwijzing dienen te zijn vermeld de naam en geboortedatum van de cliënt, en de naam en AGB-code van de verwijzer. De verwijzing dient te zijn gedateerd op of voor de datum van de eerste afspraak en mag maximaal een half jaar oud zijn. Indien geen verwijsbrief kan worden overlegd die aan deze voorwaarden voldoet, wordt de behandeling in rekening gebracht aan de cliënt.

Artikel 9
Cliënt zal desgevraagd meewerken aan routinematig onderzoek ter bepaling van het behandeleffect, middels het invullen van korte (elektronische) vragenlijsten bij aanvang en bij afronding van de behandeling. Resultaten worden binnen de behandeling gebruikt en na afronding van de behandeling volledig geanonimiseerd en versleuteld opgenomen in een centrale databank. Bij eventueel bezwaar wordt dit samen met u vastgelegd in een privacyverklaring.

Artikel 10
Klachten over het beroepsmatig handelen van de behandelend psycholoog dienen eerst met de psycholoog besproken te worden. Indien de cliënt en de psycholoog er samen niet uitkomen, kan de cliënt zijn of haar klacht indienen bij het College van Toezicht van het Nederlands Instituut voor Psychologen (NIP). Voor de klachten- en geschillenprocedure en contactgegevens wordt verwezen naar de website van het NIP (www.psynip.nl).

Artikel 11
Aansprakelijkheid van de psychologen van Psychologiepraktijk Flow is beperkt tot de factuurwaarde van de geleverde diensten. Aansprakelijkheid voor indirecte schade/ gevolgschade is ten alle tijde uitgesloten.

Artikel 12
Alle informatie die u mondeling en/of schriftelijk geeft, wordt als vertrouwelijk behandeld. De psycholoog zal alleen informatie aan derden geven, wanneer u daar schriftelijk toestemming voor geeft. De inhoud van de informatie die eventueel aan derden gegeven zal worden, zal eerst met u besproken worden.

Artikel 13
Vanaf 25 mei 2018 geldt de Algemene Verordening Gegevensbescherming AVG. U bent akkoord met onze privacyverklaring waarin wij uitleggen hoe wij omgaan met uw persoonlijke gegevens en wat uw rechten zijn (zie onze website – zoek op privacyverklaring).

U hebt als cliënt recht op inzage in of een afschrift van de informatie die in uw dossier is opgenomen. Mocht u in het dossier feitelijke onjuistheden aantreffen, dan kunt u ons vragen om deze informatie te verbeteren of aan te vullen. Bent u het niet eens met informatie die in het dossier is opgenomen, dan kunt u ons verzoeken een eigen verklaring (uw mening) aan het dossier toe te voegen. Ook hebt u het recht ons te verzoeken om vernietiging van (delen uit) uw dossier. Ook kunt u ons middels een schriftelijke akkoordverklaring verzoeken gegevens ter beschikking te stellen aan andere zorgverleners of instanties.
Voor alle rechten geldt dat wij in principe in gaan op uw verzoek. Alleen in zeer uitzonderlijke gevallen, als wij menen dat belangen van anderen, bijvoorbeeld van uw kinderen, worden geschaad, kunnen wij uw verzoek (gedeeltelijk) afwijzen en zullen u hiervan altijd in kennis stellen. Tijdens het intakegesprek lichten wij onze privacyverklaring verder toe.

Artikel 14
Voor kinderen jonger dan 16 jaar, is voor de behandeling de toestemming van beide ouders/verzorgenden vereist. In geval van (aanstaande) echtscheiding wordt een kind of jongere vaak door één van beide ouders aangemeld. Ouders hebben bij echtscheiding meestal gezamenlijk het ouderlijk gezag over kun kinderen. Dat betekent dat in die situatie het onderzoek of de behandeling pas kan starten, nadat beide ouders/verzorgenden (met ouderlijk gezag) hiervoor toestemming hebben gegeven. Gezamenlijk gezag betekent overigens ook dat zij beiden dezelfde rechten hebben (op informatie over de behandeling en eventueel inzage in het dossier). Een jongere van 12 tot 16 jaar moet ook zelf toestemming geven voor het onderzoek of de behandeling. Vanaf 16 jaar is voor behandeling geen toestemming van de ouders meer nodig.